Anda Csilla (1978): pszichológus, szexuálpszichológus. A konzultációk során főként az egyén fejlesztésére, önbizalmának építésére, önmaga alaposabb megismerésére, megküzdési stratégiák elsajátítására helyezem a hangsúlyt. A tudatos életmód nagyban hozzájárulhat hétköznapjaink kiegyensúlyozottságához, én ebben szeretnék az érdeklődőknek segítséget nyújtani. Az alább felsorolt problémákkal forduljanak hozzám bizalommal!

Specializáció

 • önismeret, önértékelés, önbizalom, önelfogadás
 • érzelmi intelligencia fejlesztés
 • életvezetési krízisek
 • anyaság, gyermeknevelési kérdések
 • társkeresés, párkapcsolati problémák, válás, szexualitás, LMBTQ, szexuális problémák
 • elakadások, motiválatlanság, halogatás
 • tanulási nehézségek, pályaorientáció, pályamódosítás, karrier

Tanulmányok

 • ELTE – egészségpszichológia és tanácsadás szakirány
 • ELTE – szexuálpszichológiai szakpszichológus képzés
 • Művészetterapeuta-jelölt

Tagságok

 • Magyar Szexuális Medicina Társaság
 • Európai Szexuális Medicina Társaság
 • Magyar Szexuálpszichológusok Egyesülete

Honnan jöttem? Merre menjek? Merre tartok? Az út, vagyis ahonnan jöttél és amerre tartasz az egyenlő azzal, aki valójában vagy.  Amikor utazunk, először egy számunkra megvalósítható úti célt választunk, majd egy jó térképet és útvonalat, és nem utolsó sorban megfelelő útitársakat. Ha minden terv szerint történik, jó úton járunk, sikeresen haladunk a célpontunk felé. Utunk során azonban bármikor kerülhetünk útvesztőkbe, tévutakra, az út nem mindig egyenes, és meglepetésünkre, van, hogy többfelé ágazik. Így időnként szükségünk lehet útbaigazításra. A tankolás pedig, bármilyen úti célt is választunk, létszükséglet utunk tovább folytatásához. Ha pedig járgányunk valamilyen alkatrésze felmondja a szolgálatot, szervizelni kell. Kalandos utunk során újra és újra felmerülhetnek bennünk olyan kérdések, mint: Biztosan ez a legjobb út? A kockázatosabb vagy a  kitaposott úton? Ha eltévedek, mindig van visszaút? Hasonlóképpen működik életutunk is. Életünk során választunk célokat, pályát, élettársat. Ezeket a döntési helyzeteket gyakran krízisként éljük meg. Ilyenkor szükségünk lehet segítségre, tanácsra, iránymutatásra, de az is lehet, hogy csak arra van szükségünk, hogy megerősítést kapjunk, feltölthessük önbizalom és szeretet tankunkat, ami újabb lendületet ad a folytatáshoz. A WAY (who are you) pszichológiai konzultációk és csoportok célja, hogy segítsünk a hozzánk fordulóknak az

– úti cél-pályaválasztás
– úti társ – párkapcsolat
– útkereszteződés – krízis/újrakezdés
– felfedezetlen utak – önismeret

megtalálásában és megoldásában, valamint egy mélyebb önismeret elsajátításában.

Mindák Cecília vagyok, ELTE pszichológia, valamint magyar nyelv-és irodalom szakán végeztem (MA), s ugyanitt diploma után Tanácsadó Szakpszichológus képesítést szereztem.
Ezen kívül jelenleg a pszichodramatikus képzés asszisztensi, valamint a pár-és családterapeuta képzés záró szakaszában vagyok.
A gyakorlatban 5 éven keresztül dolgoztam a szenvedélybeteg ellátás terápiás területén mind a szerhasználói (kamaszokkal és felnőttekkel egyaránt), mint a hozzátartozói oldallal, jelenleg pedig – magánpraxisomon kívül – menekültekkel dolgozom.
Elköteleződtem a rendszerszemléletű pszichológiai megközelítés mellett, ami röviden azt jelenti, hogy az egyén nem önmagában működik csupán, hanem különböző rendszerek (pl. család, párkapcsolat, munkahely, stb.) részeként is.
Ezeket a működésmódokat mind az egyéni, mind a többszereplős helyzetekben szem előtt tartom, s célom mind az egyénben végbemenő, mind a rendszer-szintű változások elérése a terápiás folyamatban.

Területeim: normatív és paranormatív krízisek, szenvedélybetegség, szerhasználati problémák, párkapcsolati és családi rendszerbeli problémák, életvezetési nehézségek, párkapcsolati és családonn belüli erőszak, nőiség témaköre.

Erdélyi Zsuzsanna vagyok, pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Klinikai- és egészségpszichológia szakirányán szereztem.

Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesületnél a pár- és családterapeuta képzésben veszek részt. Mellette a DSZIT Műhelyben sajátítom el a dinamikus szenzoros integrációs terápia tudását.

Eddig óvodákban és iskolákban szereztem szakmai tapasztalatokat. Gyerekekkel foglalkozok egyéni és csoportos formában, szülőknek és pedagógusoknak tartok konzultációt,
tanácsadást, valamint pároknak és családoknak nyújtok szakmai segítséget.
Mindezen tapasztalatok és képesítések segítenek abban, hogy még szélesebb rendszerben megértsem a gyerekek viselkedését és a családok működését. Ezáltal a
hozzám fordulókat még hatékonyabban tudom megsegíteni és kísérni a változás útján az elfogadás és együttérzés terében.